Adverteren op TikTok?

TikTok

Adverteren op TikTok voor merken

Adverteren op TikTok is een geweldige kans voor merken. Het aantal actieve gebruikers heeft Twitter en Snapchat al overtroffen en advertenties zijn minder verzadigd dan andere sociale netwerken.

Begin 2019 bracht TikTok een bètaversie van zijn advertentieplatform uit. Sindsdien gebruiken grote merken zoals Nike en Apple Music TikTok-advertenties om hun producten te promoten met unieke en leuke advertenties.

Wanneer u uw advertenties op TikTok plaatst, biedt het u een uniek formaat en targeting opties en is het een van de meest winstgevende en moeilijk te bereiken gebruikersgroepen wanneer het effectief wordt gebruikt. Adverteren op TikTok is echter niet voor alle bedrijven geschikt.

 

Hoeveel kost het om te promoten op TikTok

TikTok is een geweldige reclame-oplossing voor grote merken zoals Nike, Disney en Adidas, maar is misschien niet winstgevend voor kleine bedrijven.

TikTok maakt geen advertentieprijzen bekend, maar het uitgelekte TikTok-pitchdeck zegt dat grote campagnes kunnen variëren van $ 25.000 tot $ 150.000, afhankelijk van het geselecteerde type campagne.

Voor selfservice-advertenties vereist TikTok een minimumbudget van $ 500 voor algemene campagnes en een minimum van $ 20 voor advertentiegroepen. Met dit minimum kunt u de resultaten zien en uw advertentiedoelen bereiken.

Als je op zoek bent naar een goedkope oplossing met voorspelbare resultaten, dan is TikTok op dit moment waarschijnlijk niet de beste keuze.

TikTok maakt momenteel een enorme groei door. Zowel jong als oud worden steeds actiever in de app. Bedrijven ontdekken ook hun eigen video- en entertainment-apps. Dat is waar Tiktokers het beste in is: entertainen. De grootste doelgroep van TikTok zijn kinderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Maar ook voor bedrijven is het een goed idee om zich bij TikTok aan te sluiten. Zodra je een nieuwe doelgroep bereikt, krijg je leuke content van andere kanalen.

 

TikTok_Blog

 

  1. Maak een TikTok Business-account aan. TikTok zelf merkt een toename in het aantal bedrijfsprofielen. Steeds meer grote merken, organisaties, sportclubs, politici en kleine retailers maken accounts aan. Daarom heeft TikTok het platform “TikTok for Business” in het leven geroepen. Als professional kunt u hier een account aanmaken om te zien welke advertentiemogelijkheden er zijn.
  2. Gebruik hashtags Je kunt ook hashtags op TikTok gebruiken om je bereik te vergroten. De gemiddelde post bevat 2-6 hashtags, maar sommige mensen gebruiken 12 hashtags. Hashtags worden ook direct weergegeven omdat TikTok niet veel ruimte heeft voor uitgebreide tekst.
  3. Gebruik ondertitels In de wereld van videomarketing bekijken veel mensen video’s op hun telefoon zonder audio, dus iedereen pleit voor het toevoegen van ondertitels aan je video’s. Ook duren TikTok-video’s 15-60 seconden, vaak vergezeld van muziek, maar ook hier worden ondertitels gebruikt.
  4. Koppel YouTube of Instagram aan je account. Het is nog niet mogelijk om op TikTok een link naar je website toe te voegen. Je kunt het in je biografie plaatsen, maar je kunt niet op die link klikken. Het enige dat u kunt doen, is uw YouTube-kanaal of Instagram-profiel koppelen.
  5. Adverteren – TikTok-advertentieproducten Er zijn verschillende advertentietypes (ook wel advertentieproducten genoemd): Top View, Brand Takeover, InFeed Video, Hashtag Challenge, Brand Effect. Het is mogelijk om direct te gaan adverteren op TikTok, maar dat maakt TikTok niet voor alle merken en bedrijven interessant. Het is belangrijk om jezelf eerst de volgende vraag te stellen: ga ik daar mijn doelgroep vinden?
  6. Gebruik influencers Influencers zijn al massaal te vinden op TikTok en zijn ze er ook al bezig met betaalde campagnes. Als jouw bedrijf moeite heeft om in de TikTok-sfeer te komen, dan is het ideaal om jongeren te bereiken via TikTok-influencers.

 

TikTok Statistieken

Een rapport van Business of Apps bevestigt de huidige marktdominantie via het aantal downloads. TikTok komt uit op meer gevestigde apps zoals Instagram en Facebook.

 

TikTok Statistieken
TikTok Statistieken

 

 

 

Volgens Statista zijn de engagement niveaus op de app ook hoog. Dit is belangrijk om te overwegen wanneer je beslist of je TikTok al dan niet opneemt in je social media marketingstrategie. Uiteindelijk hangt het allemaal af van je doelen, maar wees je bewust van de engagement rate naast de algemene downloads en populariteit.

 

About the author:

John Doe

John Doe

Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.

Share this post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Dit vind je misschien ook leuk