Succesvol adverteren op Pinterest

Pinterest

Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest is een geweldige manier om uw product of merk aan te spreken op uw doelgroep. Pinterest brengt je in contact met mensen die een bepaalde interesse hebben in een bepaald product. Dan kun je hier goed mee omgaan met advertenties.

Wat houdt het adverteren op Pinterest in? Je kunt Pinterest gebruiken om afbeeldingen te pinnen. Door zogenaamde borden te maken, kun je beelden verzamelen en inspiratie opdoen. U kunt later inspiratie opdoen om een aankoopbeslissing te nemen. Door uw product aan de juiste doelgroep te presenteren, vergroot u de merk- en productbekendheid nog voor het aankoopproces.

 

Pinterest_Blog

 

De feiten en cijfers van Pinterest

Pinterest heeft wereldwijd 450 miljoen actieve gebruikers per maand. Samen zijn deze gebruikers goed voor 275 miljard pins. Er zijn in 2021 5,4 miljoen Pinterest gebruikers in Nederland. Dit is een toename van 18% ten opzichte van 2020. Ook groeien de dagelijkse gebruikers van Pinterest. Vorig jaar gebruikten 1.250.000 Nederlanders Pinterest dagelijks, in 2022 zijn dat er 1.750.000 geworden.

Er zijn verschillende soorten advertenties binnen Pinterest:

  • Gesponsorde Pins
  • Gesponsorde Video Pins
  • Gesponsorde Carrousels
  • Gesponsorde App Pins

1: Gesponsorde pins

Dit zijn de standaard pins waarvoor je betaalt en daarmee wordt je zichtbaar op de tijdlijn van je doelgroep. Ook kom je op de categoriepagina’s en binnen zoekresultaten.

2: Gesponsorde video pins

Dit zijn video’s die je kunt plaatsen als pins om mensen jouw merk te laten ontdekken. Dit zorgt er dus voor dat je erg opvalt in mensen zijn feed. De video’s kunnen van 4 seconden tot 15 minuten duren. De video’s tot 20 seconden doen het over het algemeen beter. Dit komt omdat het dan vaak sneller de aandacht trekt van de mensen.

3: Gesponsorde carrousels

Dit is een pin met meerdere beelden dit zorgt ervoor dat je meer in kunt zoomen op details van je product. Je kunt kiezen van twee tot vijf afbeeldingen.

4: Gesponsorde app pins

Deze pins zorgen er voor dat je bekendheid en distributie van jouw app onder je doelgroep stijgt. Ze maken het mogelijk voor mensen om iOS en Android apps te ontdekken en te downloaden.

Zorg ervoor dat je pins opvallen

Het is op een platform als Pinterest heel belangrijk dat je pins opvallen, omdat pinterest een visueel platform is. Het uiterlijk en de inhoud bepalen de waarde van je pin en daarmee ook de je effectiviteit en zichtbaarheid.

**Wil jij Pinterest inzetten om jouw doelgroep te bereiken?**Neem dan snel contact op met ons op en wij helpen je graag verder!

About the author:

John Doe

John Doe

Fulltime Webmaker sinds 2019. Gespecialiseerd in Contentbeheer, Social Media, zoekmachine optimalisatie en meer.

Share this post:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Dit vind je misschien ook leuk